Polenpodden

I Polenpoddens nyhetspanel diskuterar vi flyktingkrisen i Europa och Polens motvilja mot att ta emot många flyktingar. Det påstådda tåget med naziguld under jord i Schlesien, finns det eller inte?. Och så pratar vi om synen på Cannabis som blivit tillåtet för medicinskt bruk i Polen."Veckans viral" handlar om #notmyjob. Nyhetspanelen består av Magdalena Domeradzka och Gabriel Stille. Programledare Ted Bergdahl. 

Direct download: Nyhetspanel_20150928.mp3
Category:general -- posted at: 1:03pm CEST

I två program tar sig Polenpodden an den polska litteraturen. Temat för det första avsnittet är "I döda poeters sällskap" Det blir mycket fokus på redaktionens favorit, WisÅ‚awa Szymborska, men även de andra nobelpristagarna i litteratur diskuteras. Vi jämför den polska litterära traditionen med den svenska och pratar om det nyväckta intresset för polsk litteratur i Ukraina.

Medverkande: Anders Bodegård, översättare, Magdalena Wasilewska-Chmura, litteraturforskare och expert på svensk litteratur vid Jagiellonska universitetet i Kraków, Dorota Tubielewicz-Mattsson, professor i polska språket och litteraturen, Grzegorz Gauden, direktör Polska Bokinstitutet.

Programledare är Ted Bergdahl och Emilia Mattsson.

 

 

Direct download: LITTERATUR_del1.mp3
Category:general -- posted at: 12:05pm CEST

1