Polenpodden

Demokratin kan vara i fara i Polen, enligt yttrande från Venedigkommissionen. Ny stor demonstration i Warszawa - denna gång till stöd för Walesa – men vad leder demonstrationerna egentligen till? Och så pratar vi om en dom som stärker rättigheterna för samkönade par.
Nyhetspanelen består av Magdalena Domeradzka och Gabriel Stille. Programledare: Ted Bergdahl

Direct download: Nyhetspanel_2016.02.29.mp3
Category:general -- posted at: 9:07pm CEST

Nya bevis för att Lech Wałęsa var agent åt säkerhetspolisen, men är det verkligen bevis eller en del av en smutskastningskampanj? Fem års fängelse kan bli konsekvensen för den som skriver eller säger "polska koncentrationsläger", enligt lagförslag. Och så frågar vi nyhetspanelen vilket polskt varumärke de tycker borde vara starkast.
Nyhetspanelen består av Magdalena Domeradzka och Gabriel Stille. Programledare: Ted Bergdahl

Direct download: Nyhetspanel_23februari.mp3
Category:general -- posted at: 6:26pm CEST

Regeringens vallöfte om höjda barnbidrag infrias, karnevalsvagn i Tyskland rör upp känslorna hos den polska regeringen och så frågar vi oss varför polsk möbelexport går så bra just nu.

Nyhetspanelen består av Magdalena Domeradzka och Gabriel Stille. Programledare är Ted Bergdahl.

Direct download: Nyhetspanelen20160215.mp3
Category:general -- posted at: 1:27pm CEST

Den här gången tar vi pulsen på det polska modet som är under stark utveckling. Vad utmärker det polska modet och hur har det utvecklats under historien?
Medverkar gör Gabriel Stille, journalist bosatt i Warszawa och Janusz Noniewicz, grundare av modeavdelningen på konsthögskolan i Warszawa. Programledare är Emilia Mattsson och Ted Bergdahl. 

 

 

Direct download: Mode_slutmix.mp3
Category:general -- posted at: 9:53pm CEST

Ny haveriutredning om Smolenskkatastrofen. Allt färre polacker tittar på nyheterna i public service-TV, är det den nya medielagen som ligger bakom de vikande tittarsiffrorna? Och så frågar vi nyhetspanelen vilken politiker de helst skulle vilja dricka öl med. Nyhetspanelen består av Magdalena Domeradzka och Gabriel Stille. Programledare: Ted Bergdahl 

Direct download: Nyhetspanel_2016_02_06.mp3
Category:general -- posted at: 8:11pm CEST

1